De Nacht van Kunst & Wetenschap 2019

2019

Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap is Groningen een etmaal lang de hoofdstad van Kunst en Wetenschap. De route van De Nacht voert het publiek in een persoonlijke zoektocht naar “het onbekende” langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op verrassende plaatsen. Bezoekers kunnen genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek, theater, dans en unieke voorstellingen waar kunst en wetenschap elkaar letterlijk ontmoeten.

De Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement met meer dan 150 acts, waaronder prominente sprekers op het gebied van wetenschap en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk met de bezoekers delen. De historische binnenstad vormt het podium met prachtige gebouwen zoals het Academiegebouw, de Universiteitsbibliotheek en de Der-Aa Kerk.

Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap maak je kennis met nieuwe artiesten, theorieën, wetenschapsgebieden, kunstvormen én prachtige locaties. Het festival maakt kunst en wetenschap op een laagdrempelige en interactieve manier toegankelijk voor een breed publiek. De nadruk van programmaonderdelen ligt op cross-overs tussen kunst en wetenschap en je wordt uitgedaagd om ook zelf mee te denken en mee te doen.

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt georganiseerd vanuit het Groninger Forum en is een initiatief van het Akkoord van Groningen (samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, De Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Gemeente Groningen). De organisatie van De Nacht werkt samen met diverse partners, culturele partijen en wetenschapsinstellingen uit de stad Groningen en de rest van het land.

Tickets

Kaarten voor De Nacht van Kunst & Wetenschap zijn te koop via de website

Zoeken en filteren in
De Nacht van Kunst & Wetenschap 2019
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten voor De Nacht van Kunst & Wetenschap 2019.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat dit evenement voor leuke dingen organiseert.