Codestarter

Codestarter heeft als doel gesteld om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met probleemoplossend denken. En ze verleiden om nieuwe, niet-alledaagse dingen te leren. Dit doel wil Codestarter in de komende vijf jaar bereiken.

In de toekomst zullen technologieën een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Om deze toekomstige wereld te kunnen (blijven) maken en begrijpen is het voor kinderen van groot belang dat ze in staat zijn om problemen op te oplossen, creatief en logisch na te denken en goed te kunnen samenwerken. Kennis van wiskunde en programmeren is essentieel. In de toekomst wordt dit net zo belangrijk als taal, rekenen of Engels.

Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld. Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google.

Codestarter richt zich op het aanbod van naschoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar op het gebied van programmeren, coderen en 3D-printen. Dit doen we o.a. met deze website, door mensen en organisaties te helpen een club of een cursus te starten, door organisatie van workshops tijdens de Techniekpact on Tour van Andre Kuipers en met een jaarlijks Codestarter event in NEMO Science Museum.

En we zijn nog veel meer van plan! Heb je zelf een ook idee? Stuur dan een bericht naar [email protected]

Zoeken en filteren in
Codestarter