Sybe Rispens

Dr.ir. Sybe Rispens (1969) publiceert sinds 1991 als wetenschapsjournalist in verschillende Europese media, onder meer in Natuurwetenschap en Techniek (NL), Intermediair (NL), en Die Zeit (DE). Hij publiceert voornamelijk op het gebied van elektrotechnologie, informatica, nanotechnologie, robotica en cognitie.

Zijn bedrijf KnowledgeAtWork richt zich op kenniscommunicatie. Rispens werkt sinds het begin van de jaren-’90 aan het ontwerpen van kennissystemen. Hij realiseerde bijvoorbeeld voor de Tagesspiegel in Berlijn een online relationeel tekstarchiveringssysteem.

Sybe verzorgt de “wetenschapsjaren” van het Duitse federale Ministerie van Onderwijs en Onderzoek. Hij was verantwoordelijk voor de de teksten van het “Einstein Jaar 2005” en “Informaticajaar 2006.”

Van Sybe zijn vier non-fictie boeken verschenen. In de jaren negentig, maakten duizenden Nederlandse lezers zich met computers en internet vertrouwd met zijn boeken. Het waren bestsellers in die tijd. Ook verscheen in het boek “Machine Reason. A History of Clocks, Computers and Consciousness”. Sybe beschrijft in het boek “Einstein in Nederland” voor de eerste keer Einstein’s sterke banden met zijn Nederlandse collega’s.

Sybe is een gepromoveerde wetenschaps- en techniekhistoricus. Hij studeerde af in nog twee andere vakken: communicatie-technologie en wetenschapsfilosofie. Hij publiceert in drie talen: Nederlands, Engels en Duits.

Sybe Rispens woont en werkt in Berlijn.

Staat hier geen beschrijving of heeft u opmerkingen over de beschrijving of foto? Stuur ons dan via [email protected] een korte beschrijving en een foto van Sybe Rispens.

Syberispens

Publicaties door Sybe Rispens

1–50 van 58
Weergave: Relevantie / Datum
Can aran 013 web

De buisjes waarin het gebeurt

Thumb

Technologisch Toptalent 2011

Doride kleinegris 006

Kun je algen melken?

Thumb

Een video van het hart in 3D dankzij ultrasoon geluid

Thumb

Het juiste recept voor de microfabricage van elektrodes

Thumb

Iedere processor zijn eigen geheugen

Thumb

Op zoek naar het perfecte protocol

Thumb

Hoe voorkom je lange vloeistofslugs

Thumb

Technologisch Toptalent 2010

Thumb

Het geluid van prostaatvergroting

Thumb

Technologisch Toptalent 2009

Thumb

Solderen zonder lood