'Op een andere manier in gesprek met politici'
De resultaten van de DNA Dialogen zullen beleidsmakers informeren over de keuzes die er zijn rondom het ingrijpen in embryo-DNA.
Eigenlijk wilde Marianne Lamers (1980) vroeger clown worden. Clown, of schrijver. Of in ieder geval iets waarmee ze iets teweeg kon brengen bij mensen. Verwondering, een inzicht, nieuwsgierigheid, ontroering, de slappe lach. Iets maken waardoor mensen ineens met een andere blik naar een persoon of onderwerp konden gaan kijken, met meer begrip of herkenning misschien, of meer verbazing.
Gefascineerd door de vraag waarom mensen de dingen doen die ze doen, ging ze Culturele Antropologie studeren, en deed daarna een master Journalistiek. Die combinatie bleek perfect om haar nieuwsgierigheid en scheppingsdrang te stillen: mensen ontmoeten en bevragen, én hun verhalen vertellen. In de serie De DNA dialogen duikt ze in grote vragen als ‘Wat voor samenleving willen we eigenlijk?’ En ‘Wat voor mens willen we zijn?’. Want De DNA dialogen gaan niet alleen over Grote Vragen, maar ook over Grote Keuzes op het gebied van het aanpassen van embryo-DNA. Welke belangen, behoeftes en waarden uit de samenleving spelen een rol, en hoe vertalen we die naar beleid?
De resultaten van de DNA Dialogen zullen beleidsmakers informeren over de keuzes die er zijn rondom het ingrijpen in embryo-DNA.
Met de DNA Dialogen gaan we met de samenleving in gesprek over het aanpassen van embryo-DNA. Maar is zo’n onderwerp daarvoor niet veel te ingewikkeld?
Het is al gedaan, maar het mag niet: knippen en plakken in menselijk DNA. Met de DNA Dialogen gaan we voor de tweede keer in gesprek over het aanpassen van embryo-DNA. Praat jij ook mee?
In de DNA Dialogen gaan we opnieuw in gesprek over het aanpassen van embryo-DNA. Projectleider Sam Riedijk wil een zo representatief mogelijk beeld vormen van alle verschillende meningen. Hoe pakt ze dat aan?
Voor de DNA Dialogen gaan we in gesprek met onze lezers over het aanpassen van embryo-DNA. Hoe ziet zo’n gezamenlijk journalistiek onderzoek eruit?