Giovanni Stijnen

Senior project- en accountmanager

Giovanni Stijnen las als jongetje vol verbazing het boek ‘de eerste drie minuten van het heelal’ van Steven Weinberg: de fascinatie voor de natuur op alle niveaus was geboren. Na zijn studie biologie en enkele jaren onderzoek doen in de biotechnologie werd Gio onderdeel van het pionier-team dat het succesvolle Kennislink.nl project ontwikkelde. Als projectleider en manager Digitale Producties werd hij bij NEMO verantwoordelijk voor Kennislink.nl en het projectteam. Hij speelde een belangrijke rol in het samengaan van Kennislink.nl met NEMO en verdere uitbouw van activiteiten en het netwerk. Hij stond aan de basis van tal van nieuwe projecten, samenwerkingen, verschillende innovaties in uitgeef- en communicatie. Momenteel ontwikkelt Gio nieuwe initiatieven rond volwassen programmering van NEMO in verbinding met regionale partners in Amsterdam, zorgt voor acquisitie en partnerships die NEMO Kennislink verder brengen ook in internationaal verband van wetenschapsmusea en is co-leader in verschillende onderzoeksprogramma`s.

Zoeken in 12 artikelen

Uitgelicht door Giovanni Stijnen

City Lab

CityLab is een programmaconcept dat burgers stimuleert doelgericht mee te denken en te praten over een maatschappelijk thema. City Lab verrast, activeert en zet aan tot reflectie op thema's als digitalisering, AI, duurzaamheid, gezondheid, biotechnologie, crispr-cas en voedsel.

Biotechnologie.nl

Biotechnologie ontwikkelt zich snel en biedt mogelijk oplossingen. Maar daarmee ontstaan ook vragen: moet alles wat technisch haalbaar is, ook kunnen? Wat vinden we aanvaardbaar? Biotechnologie.nl praat je bij. Wat vind jij dat we kunnen maken?

Doe mee met ons lezerspanel

NEMO Kennislink is op zoek naar lezers die deel willen nemen aan ons lezerspanel: mensen die ons gevraagd en ongevraagd commentaar en advies geven over hoe we op deze website wetenschap en technologie onder de aandacht brengen. Het idee is dat we je om de twee weken een mail sturen met een vraag.

12 artikelen van
Giovanni Stijnen
Filteren & zoeken