Zwarte gaten verklaard Lezing door Werner Poets

Voor volwassenen
De afgelopen jaren horen we veel over zwarte gaten. Maar wat zijn het precies? In deze lezing door Werner Poets leer je bij over zwarte gaten en zowel de speciale als algemene relativiteitstheorie.

In de afgelopen jaren zijn heel wat exotische fenomenen die voorspeld werden door de algemene relativiteitstheorie waargenomen. Denk hierbij aan de recente beelden van de omgeving van supermassieve zwarte gaten en de detectie van gravitatiegolven. Maar wat zijn zwarte gaten en wat golft er bij gravitatiegolven?

Om deze zaken te begrijpen, is enige basiskennis over de algemene relativiteitstheorie nodig. En om die te begrijpen, is er de toegangspoort via de speciale relativiteitstheorie. Die laatste is dan ook het beginpunt van deze lezing, waarna samen naar de algemene relativiteitstheorie gekeken wordt, en dat zonder formele wiskunde. Maar vergis je niet: er is zeker wat gekraak van de hersenen nodig bij deze lezing. Die inspanning levert je inzicht in enkele merkwaardige eigenschappen van zwarte gaten op.

Over de spreker

Werner Poets is licentiaat (Doctorandus) in de natuurkunde en geeft les in fysica aan het Hoofdelijk Atheneum Karel Buls. Poets is erkend als Space Teacher door de Eurospace Society.

Prijs

Regulier € 6,-
Kinderen t/m 10 jaar € 3,-

Datum

vrijdag 31 januari 2020 van 19:00 tot 23:00

Prijs

€ 6,00

Locatie

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België

Contact

+32 (0)22 69 12 80