Zpannende Techniek bij TNO Demonstratie en rondleidingen: techniek van morgen

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Terwijl de kinderen en aan de slag gaan met proefjes en techniek, presenteren en demonstreren de onderzoekers van TNO hoe ze nieuwe toepassingen creëren met de nieuwste ICT technologieën.

Let op! Deze activiteit vindt plaats op een afwijkende datum. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op zaterdag 14 en zondag 15 oktober.

Programma

Er is een energiek programma samengesteld voor alle leeftijden. Kinderen kunnen onder andere leuke proefjes doen met energie, lekker gamen en leren programmeren.

De medewerkers van TNO je graag kennis maken met het net geopende HeSi Lab, waarin ze werken aan de duurzame energievoorziening van morgen. Verder laten ze je zien hoe zij met nieuwe ICT technieken in allerlei domeinen vernieuwing brengen, van inzicht in de kans op breken van ondergrondse gasleidingen tot een meer individuele verzorging van koeien op de boerderij.

Hacken bijvoorbeeld. Lijkt je dat niet super spannend? Ontdek hoe slimme computersystemen werken en wat je hier mee kunt doen. Of zien wat er mogelijk is met de nieuwste en snelste mobiele netwerken met 5G. En hoe zit het bjvoorbeeld met die grote buizen in de grond? Hoe weten we eigenlijk of deze stevig genoeg zijn en we straks niet op een grote fontein van water staan. Ervaar dit en meer, bij TNO.

Photo detail
TNO, Henk Ensing

85 jaar

TNO bestaat dit jaar 85 jaar en om die reden openen meerdere locaties van TNO tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren open voor het publiek. Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu.

Veel activiteiten van TNO vinden plaats op 7 oktober. Het HeSi Lab sluit aan bij Zpannend Zernike is daarom geopend op 15 oktober.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel van Zpannnend Zernike. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober. Tijdens Zpannnend Zernike kun je op allerlei plekken in Groningen backstage in de wereld van wetenschap en technologie.

Op zaterdag kan dat in het Academiegebouw (van Memory tot Zernike), bij ERIBA/UMCG, bij de Jonge Onderzoekers (Kijk! Doe! Ontdek!), het Universiteitsmuseum (van Proeflab tot Zeer Zpannende Zpeurtocht) en De Truck. Op zondag kan dat bij KVI-Cart, Hanzehogeschool, het Kapteyn Instituut, SRON, EnTranCe, TNO HeSi Lab,de EnergyBarn, Bernoulliborg (Science LinX) en De Truck.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 15 oktober 2017 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

TNO HESI Lab Zernikelaan 17 9747AA, Groningen Nederland

Contact

0888667758

Organisatie