Zpannende experimenteren Ontdekken door te doen

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wil je zelf experimenteren? Nieuwsgierig naar wat er allemaal bij de bètaopleidingen van de RUG gebeurt? In de Bernoulliborg kun je van alles zien én doen. Shampoo maken, DNA isoleren, meer leren over nobelprijswinnaar Feringa en nog veel meer.

Let op! Deze activiteit vindt plaats op een afwijkende datum. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober.


De Bernoulliborg: Faculty of Science and Engineering
Uiteraard eert Science Linx tijdens Zpannend Zernike de recent onderscheide Scheikunde nobelprijswinnaar Ben Feringa! Kinderen kunnen een wedstrijd doen: wie zet als eerste een nanomotor in elkaar en stuurt door middel van licht het snelste een zonnecel auto naar de juiste plek?

Photo detail
Wietze de Vries

De klassiekers van de open dagen van ScienceLinx zijn er weer: je kunt shampoo of gel maken, en een kubus of een fractal vouwen! Of ervaren hoe jouw hersenen je voor de gek kunnen houden. De studenten en medewerkers doen zpannende chemische proefjes met je en laten de meest recente moves van de robots zien. Ook dit jaar zetten de collega’s van het Kapteyn Instituut hun mobiele planetarium op. Hierin geniet je van de donkere sterrenhemel in een reis door het heelal. Je start met de Nederlandse sterrenhemel reist langs andere planeten sterren en sterrenstelsels, tot de grens van het zichtbare universum.Uiteraard is het science center van Science LinX open, dus speel en leer met de hands-on exhibits.

Zpannend Zernike
Deze activiteit is onderdeel van Zpannnend Zernike. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober. Tijdens Zpannnend Zernike kun je op allerlei plekken in Groningen backstage in de wereld van wetenschap en technologie.

Op zaterdag kan dat in het Academiegebouw (van Memory tot Zernike), bij ERIBA/UMCG, bij de Jonge Onderzoekers (Kijk! Doe! Ontdek!), het Universiteitsmuseum (van Proeflab tot Zeer Zpannende Zpeurtocht) en De Truck. Op zondag kan dat bij KVI-Cart, Hanzehogeschool, het Kapteyn Instituut, SRON, EnTranCe, de EnergyBarn, Bernoulliborg (Science LinX) en De Truck.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 15 oktober 2017 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bernoulliborg Nijenborgh 9 9747AG, Groningen Nederland

Organisatie