Zonnewetenschap College en tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Beleef live de wetenschap over de zon, de ster die intensief onderzocht is op sterrenwacht Sonnenborgh. Door middel van een college en tentoonstellingen leer je meer over de belangrijkste ster voor de mensheid.

Luister naar de zon, kijk door telescopen en leer meer over zonne-energie tijdens deze dag.

Programma

Super Sunday Solar Science Show
13:30 en 16:00 uur
Kom alles te weten over de zon in een zonneshow vol proefjes en demonstraties.

College: Zonne-energie
15:00 uur
Op Sonnenborgh is wereldberoemd onderzoek gedaan naar de zon. Door dit onderzoek weten we nu uit welke stoffen de zon bestaat. De zon geeft natuurlijk ook energie die we kunnen gebruiken. En daar wordt tegenwoordig veel onderzoek naar gedaan. Neem plaats in de historische collegezaal en laat je bijpraten over zonne-energie. Professor doctor Wilfried van Sark werkt bij de Universiteit Utrecht en weet alles over duurzame energie. Hoe kan zonne-energie gebruikt worden in het dagelijks leven, bijvoorbeeld in lampen en batterijen?

Kijken naar de zon
Doorlopend
Een bezoek aan de sterrenwacht is pas compleet met een kijkje door de telescopen. Bewonder bij helder weer de zon door de grootste zonnetelescoop van Nederland.

Luisteren naar de zon
Doorlopend
Hoe ‘klinkt’ de zon? Met een satellietschotel kun je de radiogolven die de zon uitzendt opvangen. Een signaalzoeker geeft een audiosignaal als de zon in beeld is.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door VSC pop-upwetenschapper.

Doelgroep

Het Weekend van de Wetenschap op Sonnenborgh is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Wel is er een peuterroute en Voetzoekertjes, voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Prijs

Regulier € 8,50
Kinderen 4 t/m 17 jaar € 5,-
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Studenten € 5,-
U-pas € 5,-
Museumkaart Gratis
Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 13:00 tot 17:00

Prijs

€ 8,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Zonnenburg 2 3512 NL, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 820 14 20