Zomerse ZONdag Zonnekijkdag

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Volkssterrenwacht Bussloo opent overdag speciaal haar deuren om naar de zon te kijken met de zonnetelescoop en een medewerker van de sterrenwacht geeft een presentatie met meer uitleg over de zon.

De zon is vanaf de aarde de dichtstbijzijnde ster en zo helder dat hij niet zonder speciale hulpmiddelen met een telescoop kan worden waargenomen. Met speciale filters kun je evengoed van dit boeiende hemellichaam genieten en zie je de zon als een gasbol met zonnevlekken en zonnevlammen. Als het helder weer is en de zon helder aan de hemel staat stelt de volkssterrenwacht zijn zonnetelescopen op, waar je doorheen kunt kijken.

Om 14:30 uur kun je in de zaal van de sterrenwacht mee op reis naar de zon. Een medewerker van de sterrenwacht legt met behulp van een multimedia presentatie uit waar de zon zijn brandstof vandaan haalt, hoe het zonnestelsel is ontstaan en dat de zon veel duidelijk maakt over al die andere sterren die ’s nachts zichtbaar zijn.

Ook aan kinderen is gedacht; speciaal voor hen worden er een aantal leuke wetenschappelijke proefjes gehouden waarin licht en zon centraal staan. Dus mocht het met het zonlicht tegenvallen, dan nog is een bezoek aan de sterrenwacht leuk en leerzaam.

Datum

zondag 23 juli 2017 van 14:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Locatie

Volkssterrenwacht Bussloo Bussloselaan 4 7383 RP, Voorst Nederland

Contact

+31 (0)57 126 20 06