Zomer in het Maritiem Museum 2019 Zomervakantieprogramma

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Monster deze zomer aan. Zwabber het dek schoon, speur rond en test jouw behendigheid in dit zomervakantieprogramma.

Tijdens de zomervakantie is er een uitgebreid extra programma. Met wie ga jij op avontuur?

Programma

Dagelijks
Dekzwabberen
In de haven is er altijd wel een klusje voor kleine matroosjes. Om 14.00 uur halen we de zwabbers en emmers water tevoorschijn en mag je helpen om het dek van ‘de Graanelevator’ weer spik en span te maken! De elevator is dat grote grijze monster dat met zijn lange gele armen graan uit schepen kan zuigen.

Speurtocht door de haven
Wist je dat in de museumhaven allerlei dieren verstopt zitten? Kun jij ze allemaal vinden? Er is een speurtocht voor de allerkleinsten en voor kinderen die al kunnen lezen.
Het boekje kost € 2 en is gratis voor Jeugdvakantiepaspoorthouders.

Tentoonstellingen en Museumhaven
Bezoek onze nieuwste familietentoonstelling ‘Zeemonsters’, waan je aan boord van een platform op zee in de ‘Offshore Experience’, ga op avontuur in de haven van ‘Professor Plons’, maak een dansje op ‘Zeekastelen’, bewonder onze collectie in ‘Topstukken’ of beleef aan boord van de schepen en kranen in de museum hoe de Rotterdamse haven op déze plek begon.

Elke maandag
Familierondleiding: Sterke verhalen
Zeemeerminnen en reuzeoctopussen bestaan echt. Is het onzin of is het waar? Tijdens de ‘goudeerlijke’ familierondleiding tussen 14.00 en 15.00 uur kun je raden of de rondleider de waarheid spreekt of een leugentje vertelt. Luister goed, want aan het einde wacht een monsterlijke verrassing!

Handen uit de mouwen
Smeden, hout bewerken, zeil maken, manden vlechten en knopen, zomaar een paar maritieme ambachten die we nu niet meer tegenkomen in de haven of die juist nog springlevend zijn. Elke week zetten we een ander maritiem ambacht in de schijnwerpers.

Elke dinsdag
Op en Over
Hijs de lading en test jouw behendigheid met de ‘Op en Over’. Deze kraan op schaal werd vroeger op de havenvakschool gebruikt om te oefenen. Nu mag je zelf aan de slag, elke dinsdag tussen 13.00 en 17.00 uur!

Maritieme rondleiding
Dol op schepen en kranen? Sluit aan bij de rondleiding door de Maritiem Museum Haven en hoor alles over de varende topstukken uit onze collectie.

Elke Woensdag
Ritje op de locomotor
Op woensdag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur een ritje maken met de locomotor, een rangeerlocomotief die veel in de Rotterdamse haven te vinden was. Weet je waarom een locomotor ook wel Sik genoemd wordt? De fluit klinkt net als een mekkerende geit.

Historische rondvaarten
Vaar je mee? Stap aan boord van een van onze historische schepen voor een vaartocht door de Rotterdamse haven. Voor deze activiteit is een reservering verplicht via de website

Elke donderdag
In de knoop
Weet jij hoe je een achtknoop, mastworp of paalsteek legt? Aan boord van museumschip ‘Gruno’ helpen maritieme knopenexperts je hier graag bij én kun je een stoere armband knopen.

Monster van Bolnes
Weleens een historische Bolnes dieselmotor in werking gezien? Elke donderdag staat dit ’monster’ te draaien op de museumkade.

Historische rondvaarten
Vaar je mee? Stap aan boord van een van onze historische schepen voor een vaartocht door de Rotterdamse haven. Voor deze activiteit is een reservering verplicht via de website

Elke vrijdag
Creatief aan boord
Je eigen zeemonster van allerlei toffe materialen, een stop-motion-filmpje of een monsterlijk gedrocht van plastic afval. Elke vrijdag kun je creatief aan de slag aan boord van museumschip Geertruida onder leiding van Rotterdamse professionals zoals SKVR, Scrap XL en Artnight.

Mystery guests
Aan de steiger in de museumhaven ontvangen we elke week een bijzondere gast. Meestal is dat een schip. Natuurlijk mag je aan boord om rond te neuzen of de eigenaar het hemd van het lijf te vragen.

Elke zaterdag
Familierondleiding: Sterke verhalen
Woont er echt een monster in de Leuvehaven? Kunnen die kleine stoomslepers een groot containerschip voort trekken? Konden havenmedewerkers vroeger zes zakken tegelijk sjouwen? Tijdens de rondleiding hoor je alle ‘sterke verhalen’ uit de Rotterdamse haven van vroeger en nu.

Elke zondag
Monsterhits
Zoek elke zondagmiddag een goed plekje op de houten trappen in de museumkade voor een muzikaal optreden of theatervoorstelling.

Historische rondvaarten
Vaar je mee? Stap aan boord van een van onze historische schepen voor een vaartocht door de Rotterdamse haven. Voor deze activiteit is een reservering verplicht via de website

Datum

zaterdag 20 juli 2019 t/m zondag 1 september 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 14,00

Locatie

Maritiem Museum Rotterdam Leuvehaven 1 3011 EA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 413 26 80

Organisatie