Word beginnend microbioloog Workshop voor iedereen vanaf 16 jaar

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Doe mee aan deze workshop en word zelf een beginnend microbioloog. Je leert alles over de achtergrond en de functies van een microscoop. Ontdek wat je met het blote oog niet kan zien.

Tijdens deze workshop bekijk je planten van over de wereld.En hoe zorg je er nou voor dat je een plantonderdeel goed kan zien onder de microscoop? Hoe maak je een plantpreparaat? Om vervolgens je te verwonderen over de bijzondere celstructuur van een gewone ui.

via De Hortus Botanicus Amsterdam

Microbiologie

In de tweede helft van de 17e eeuw begon men met het onderzoeken van natuur door middel van microscopen. De bekendste onderzoeker uit die tijd was ongetwijfeld Antoni van Leeuwenhoek. Hij staat bekend als de vader van de microbiologie. Met zijn zelfgemaakte microscopen onderzocht hij van alles: spermacellen, luizeneitjes of bacteriën in tandplak.

Doelgroep

De workshop is geschikt voor iedere onderzoeker vanaf 16 jaar.

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 11:00 tot 13:30

Prijs

€ 27,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Kaslokaal Plantage Middenlaan 2a 1018 D, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 625 90 21