Wintersterrenbeelden bij Mira Sterrenkijkdag

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Bekijk sterren en sterrenbeelden, de vaste tentoonstelling en een lezing tijdens de Sterrenkijkdagen bij Volkssterrenwacht Mira.

Volkssterrenwacht Mira doet één dag mee met de Sterrenkijkdagen Vlaanderen, maar met een bomvol programma. Je kunt de hele avond terecht om waarnemingen te verrichten, kennis te maken met de vele experimenten en maquettes in de vaste tentoonstelling of een lezing bijwonen over de plaats van de aarde tussen de sterren.

Met een maan die voor 67 procent verlicht is, kun je met de telescopen heel veel mooie kraters en bergen op het oppervlak bekijken. Daarnaast is de wintersterrenhemel van de partij met de sterrenbeelden Stier, Orion, Tweelingen en de Voerman. Naarmate de avond vordert verschijnen ook al de lentesterrenbeelden in het oosten.

Prijs

Entree Gratis
Lezing € 3,-
Sterrenkijkdagen Vlaanderen

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 kun je op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen ‘s avonds kijken naar de maan, de planeet Jupiter met zijn manen en naar de sterren. Sterrenwachten en amateur-astronomen zetten die dagen op de verschillende waarnemingsplaatsen hun telescopen buiten, waardoor je die avond de maan en Jupiter van dichtbij kunt bewonderen.

Datum

zaterdag 24 februari 2018 van 19:00 tot 23:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België

Contact

+32 (0)22 69 12 80