Wilde Bloemen Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze tijdelijke tentoonstelling zie je welke waarde wilde bloemen hebben, op welke plekken in en rondom Rotterdam in de lente nog steeds bloemenzeeën verrijzen en hoe we weer bloemen kunnen laten bloeien waar ze verdwenen zijn.

Wilde bloemen zijn belangrijk in de natuur; als voedselbron, plek om eitjes te leggen en als schuilplaats. Ze zijn van groot belang voor de biodiversiteit. Veel insecten zouden zonder wilde bloemen niet bestaan en bloemen niet zonder insecten. Ze brengen geur en kleur in de stad en op het platteland – mensen fleuren er van op en veel dieren zijn er afhankelijk van. Maar wilde bloemen zijn kwetsbaar en dreigen te verdwijnen. Dat moet stoppen.

Natuurmonumenten via Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Echte planten uit het museumherbarium laten in de expositie zien welke bloemenpracht er is en was. Verhalen van boswachters van Natuurmonumenten en stadsecologen van het museum illustreren hoe wilde bloemen weer een vast onderdeel kunnen worden van stad en platteland. Met nuttige tips voor het verantwoord opfleuren van je eigen omgeving. Een kleurrijke tentoonstelling die schreeuwt om actie, om Nederland weer in bloei te zetten.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen van 5 t/m 15 jaar € 5,50
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
65+ € 5,50
CJP en studenten € 5,50

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 -17:00 uur

Datum

zaterdag 18 mei 2019 t/m zondag 17 november 2019 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 7,00

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 436 42 22