Wij zijn slim Lezing door Suzanne Weusten

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Psycholoog Suzanne Weusten vertelt over mentale uitglijders, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen.

Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche af te zetten? Waarom kun je zo vaak niet op een naam komen? Hoe kan een groep verstandige mensen een organisatie naar de rand van de afgrond leiden? Het ingenieuze en efficiënte menselijk denkvermogen heeft een keerzijde.

Dezelfde mechanismes die ons leven makkelijker maken, die ons behendig door een wereld vol hindernissen gidsen, kunnen ons ook op een dwaalspoor brengen en ervoor zorgen dat we iets cruciaals over het hoofd zien en de verkeerde keuze maken. Suzanne Weusten schreef Wij zijn slim. En andere dwaalwegen van het denken en vertelt deze avond alles over haar bevindingen.

Over de spreker

Suzanne Weusten is psycholoog en oprichter van De Denkacademie, het opleidingsinstituut van De Argumentenfabriek. Ze was hoofdredacteur van Psychologie Magazine en lid van de hoofdredactie van de Volkskrant.

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website.

Datum

donderdag 16 november 2017 vanaf 19:30

Prijs

€ 10,00

Locatie

Schotersingel 2 2021 GE, Haarlem Nederland

Contact

+31 (0)23 541 06 70

Organisatie