What Trump wants Lezing Studium Generale

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Maakt Trump een einde aan het Amerikaanse tijdperk? Journalist Eelco Bosch van Rosenthal interviewt politicoloog prof. dr. Peter Trubowitz over de wereldwijde effecten van Trumps presidentschap.

President Trumps eerste schreden op het wereldwijde toneel hebben de wereld doen huiveren. Hij flirt openlijk met autocraten, terwijl hij zich terugtrekt uit internationale handelsverdragen en een handelsoorlog ontketent met China en Europa. Zijn beslissingen brengen ernstige schade toe aan de internationale positie van de Verenigde Staten. Maar in hoeverre? En wat gebeurt er als de VS hun dominante positie verliezen? Maakt Trump een einde aan het Amerikaanse tijdperk?

Prof. dr. Peter Trubowitz van de London School of Economics is expert op het gebied van het Amerikaanse buitenlandbeleid. Hij laat zijn licht schijnen op de huidige situatie en de langetermijneffecten voor de internationale wereldorde.

Photocase, PolaRocket via Studium Generale Utrecht

De wereld in scherven

Deze activiteit is de laatste van drie in de reeks De wereld in scherven, waarin journalist Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) internationale experts interviewt over mondiale machtsverschuivingen. Dient met Trump, Erdogan en Xi een nieuwe wereldorde zich aan?

Datum

maandag 26 november 2018 van 21:00 tot 22:30

Prijs

Gratis

Locatie

Academiegebouw, aula Domplein 29 3512JE, Utrecht Nederland

Contact