Wetenschap van de koe Hoe zie je of een koe gelukkig is?

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De 550 koeien op Dairy Campus doen allemaal mee aan onderzoek. Een van die onderzoeken is de vraag of je kunt zien of een koe gelukkig is.

Op Dairy Campus vindt heel veel onderzoek plaats door onderzoekers van Wageningen University & Research samen met het bedrijfsleven en studenten van o.a. Hogeschool Van Hall Larenstein.

Er zijn 7 verschillende stallen, zoals een stal waar voedingsonderzoek plaatsvindt, een stal waar gassen (uit mest) wordt gemeten, een stal voor de koeien met ‘zwangerschapsverlof’ en een melkstal met een carrousel waar 40 koeien tegelijk in worden gemolken. In al deze stallen staan koeien die meedoen aan een onderzoek. Ze produceren dus niet alleen melk maar zorgen ook voor veel data en kennis die weer gebruikt kan worden om in de toekomst genoeg zuivel te kunnen maken met respect voor dier, mens en milieu.

Een vraag die vaak door bezoekers aan Dairy Campus wordt gesteld is of je kunt zien of een koe gelukkig is. Ook daar wordt op Dairy Campus onderzoek naar gedaan. Tijdens Weekend van de Wetenschap vertellen we hier graag meer over.

Daarnaast mag je natuurlijk de stallen in, zie je diverse robots aan het werk en mag je zuivel komen proeven.

Dairy Campus, Dairy Campus

Dairy Campus heeft tijdens het Weekend van de Wetenschap alleen op zaterdag 6 oktober van 10.00 -15.30 uur open stal. Op zondag willen de koeien rust.

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 tot 15:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Dairy Campus Boksumerdyk 11 8912 CA, Leeuwarden Nederland

Contact

+31 (0)317 484000

Organisatie