Wetenschap in NEMO Science Museum Museumbezoek met activiteiten

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
NEMO staat het hele weekend in het teken van energie. Bouw je eigen kettingreactie en doe proefjes in het lab.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden om kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Hieronder een greep uit de activiteiten die je kunt beleven.

DigiDaan voor NEMO Science Museum

Activiteiten

Spannende Stroom
Soms voel je een schokje als je iets aanraakt. Of gaat je haar overeind staan als je je trui uittrekt. En wat gebeurt er eigenlijk als het bliksemt? Ontdek het in de spiksplinternieuwe demo over elektriciteit.

Lezing: Hoe regelen jouw hersenen jouw slaap?
Slapen: de een vindt het heerlijk, de ander wil het liefst zo laat mogelijk naar bed. Hoe dan ook, ’s nachts rusten we uit van alle activiteiten van overdag. Waarom is slaap belangrijk? Wat gebeurt er allemaal in je hersenen als jij jouw ogen hebt gesloten? Hersenwetenschapper Job van den Hurk laat het je zien tijdens deze interactieve lezing.

De auto van de toekomst
Het Eco-Runner Team Delft is een studententeam dat elk jaar een zo zuinig mogelijk door waterstof aangedreven voertuig maakt. De Eco-Runner rijdt wel 300 kilometer op een halve liter waterstof en staat op 5 en 6 oktober in NEMO. Ga bij Team Eco-Runner langs om je vragen te laten beantwoorden of om je eigen futuristische waterstofauto te ontwerpen.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 10:00 tot 17:00
zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

NEMO Science Museum Oosterdok 2 1011 VX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 531 32 33