Wetenschap Centraal voorjaar 2019 Wetenschapscafé Universiteit Antwerpen

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd. Wetenschappers vertellen - in een gemoedelijke sfeer - over hun werk en passie.

In deze reeks Wetenschapscafés leer je over de geschiedenis van homoseksualiteit en België en de opkomst van de consumptiemaatschappij.

Programma

27 maart Verzwegen Verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België
Jonas Roelens is mede-auteur van het boek ‘Verzwegen Verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België’. Deze geschiedenis werd grotendeels gereconstrueerd aan de hand van gerechtelijke processen, zoals bijvoorbeeld de laatmiddeleeuwse sodomieprocessen in Mechelen, die niet zelden resulteerden in veroordelingen tot de brandstapel.
8 mei De opkomst van de consumptiemaatschappij: een geschiedenis
Bruno Blondé is verbonden aan het Centrum voor Stadsgeschiedenis van UAntwerpen en tot zijn expertise behoren onder meer de geschiedenis van de materiële cultuur, stads- en verbruiksgeschiedenis. Hij vertelt over de veranderende materiële cultuur en de opkomst van de consumptiemaatschappij in de 17e en 18e eeuw.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezingen is verplicht via de website

Datum

woensdag 8 mei 2019 van 18:30 tot 20:15
woensdag 27 maart 2019 van 18:30 tot 20:15

Prijs

Gratis

Locatie

Bibliotheek Permeke (Foyer) De Coninckplein 26 2060, Antwerpen België

Contact