Week of Inspiration 2018 Lezingen

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De Universiteit Twente organiseert haar jaarlijkse Week van Inspiratie.

Rector Magnificus Thom Palstra opent de jaarlijkse Week van Inspiratie op maandagavond 26 november. De rest van de week zijn er lezingen te volgen van bekende en inspirerende sprekers. Op vrijdagmiddag 30 november viert de Universiteit Twente haar 57ste verjaardag met de Dies Natalis-viering die in het teken staat van talent.

Programma

Interview minister van Defensie
maandag 26 november 19:30 – 21:00
Drs. Ank Bijleveld studeerde in de jaren ’80 bestuurskunde aan de UT. Na haar studie bekleedde ze verschillende politieke functies. Nu is zij minister van Defensie. In deze positie is ze niet alleen verantwoordelijk voor 60.000 soldaten en burgers die werkzaam zijn bij het Nederlandse leger, maar ook voor de verdediging van ons land. Hoe worden de grootste bedreigingen tegen ons land afgeweerd? En wat is de meest leerzame les die de minister heeft geleerd op de UT?

Chinese dreams
dinsdag 27 november 12:30 – 14:00
Ruben Terlou is fotograaf, arts en spreek vloeiend Mandarijns. Voor de VPRO maakte hij documentaires waarin hij de Chinese samenleving onderzoekt. Van megalomane projecten tot typische Chinese rituelen en de consequenties van snelle economische groei. Hij vertelt aan de hand van zijn foto’s over het leven in China.

Monster Scopes of the Future
dinsdag 27 november 19:30 – 21:00
In deze lezing vertelt wetenschapsjournalist Govert Schilling over de grootste telescopen ter wereld. Hoe bouw je die en wat zie je er eigenlijk mee?

Future of Engineering Education
woensdag 28 november 12:30 – 14:00
Britse onderwijsdeskundige Ruth Graham gaat in op de vraag hoe je de ingenieurs van de toekomst opleidt. Hoe bereid je studenten voor op snelle veranderingen in technologie en de arbeidsmarkt?

Europe needs a new Geopolitical Compass
woensdag 28 november 19:30 – 21:00
Monika Sie Dhian Ho is directeur van het Clingendael Instituut. Zij adviseert de Nederlandse regering over strategische kwesties. In haar lezing staat zij stil bij de impact van de Brexit.

Current and Future Drivers of Airtransport
donderdag 29 november 2018 17:00 – 18:00
In deze lezing vertelt Boet Kreiken, Vice President Customer Service KLM, over de toekomst van de luchtvaartindustrie. Hoe zorgt KLM dat zij leidend blijft op het gebied van innovatie?

CERN
donderdag 29 november 19:30 – 21:00
Sijbrand de Jong is president van de CERN-raad. De Jong vertelt over de zoektocht naar elementaire deeltjes in de deeltjesversneller bij Genève. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de ontdekking van het Higgsdeeltje voor de deeltjesfysica?

Voertaal

De voertaal van de lezingen is Engels.

Prijs

Alle lezingen zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden

Voor de lezingen is aanmelden niet nodig. De organisatie adviseert wel om op tijd te komen, want vol is vol. Voor de Dies Natalis viering is aanmelden wel verplicht, dit kan via de website .

Datum

maandag 26 november 2018 t/m vrijdag 30 november 2018

Prijs

Gratis

Locatie

Vrijhof - Amphitheater De Veldmaat 5 7522NM, Enschede Nederland

Contact

+ 31 (0)53 48 94 400