Watersnoodramp: verleden en toekomst Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
Het watersnoodmuseum bestaat uit 4 ruimtes, die ondergronds verbonden. Elk van deze ruimtes heeft een ander thema. Zo ontdekt u feiten over de ramp, meer over de emoties en de mensen, de wederopbouw en welke gevaren en uitdagingen de toekomst brengt.

**Het Watersnoodmuseum officieel uit de vier Phoenix-caissons die in november 1953 zijn gebruikt om het gat in de dijk bij Ouwerkerk te dichten. De betonnen kolossen zijn via enkele ondergrondse en een bovengrondse gang met elkaar verbonden. Iedere caisson heeft een eigen thema. Zo ontdekt u feiten over de ramp, meer over de emoties en de mensen, de wederopbouw en welke gevaren en uitdagingen de toekomst brengt.

Caisson 1: Feiten

Deze ruimte vertelt het verhaal van de ramp die zich voltrok in de nacht van 1 februari 1953. Wat gebeurde er die nacht? Waar ging het mis? Ook vindt u hier informatie over de eerste dagen na de stormvloed.

Caisson 2: Emoties

In de tweede caisson staat de mens centraal. In het multimediale monument 1835+1 krijgen de slachtoffers een gezicht: u hoort hier het persoonlijke verhaal achter de namen op de slachtofferlijst.

Caisson 3: Wederopbouw

Caisson 3 vertelt het verhaal van de wederopbouw: met man en macht wordt dag en nacht gewerkt aan het herstel van de dijken, huizen, het herinrichten van het verwoeste landschap, de dorpen en de steden.

Caisson 4: Toekomst

In deze laatste ruimte staat de toekomst van de zuidwestelijke Delta centraal. Wij zijn in Nederland nooit klaar met waterbeheer, keuzes die we nu voor het deltagebied maken, hebben ook in de (verre) toekomst invloed. Dat maakt waterbeheer spannend en intrigerend. De expositie laat ook zien dat water niet per definitie een vijand hoeft te zijn, je kunt het water ook op innovatieve wijze gebruiken voor het veilig maken van laaggelegen gebieden.

Activiteiten

Voor kinderen tot 8 jaar is een fotospeurtocht beschikbaar Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is een speurtocht met vragen beschikbaar.

Prijs

Regulier 9,- euro
kinderen 6 tot 12 jaar 4,- euro
kinderen tot 6 jaar gratis

Datum

vanaf donderdag 14 april 2016 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 9,00

Locatie

Weg van de Buitenlandse Pers 5 4305 RJ, Ouwerkerk Nederland

Contact

+31 (0)111 64 43 82

Organisatie