Waarom radicaliseren mensen? Lezing door Kees van den Bos

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing staat radicalisering centraal. Hoogleraar sociale psychologie Kees van den Bos spreekt over het verband tussen waargenomen onrechtvaardigheid en extremisme.

Radicalisering van Moslims, rechts-extreme groeperingen, en links-extreme individuen wordt aangewakkerd door waargenomen onrechtvaardigheid. Dit komt omdat waargenomen onrechtvaardigheid niet alleen maar een indruk is van mensen, maar als ‘echt’ onrecht aanvoelt.

Vervolgens leidt dit gevoel vaak tot boosheid en die emotie kan tot radicaal en extremistisch gedrag leiden. Met name als mensen onzeker zijn over zichzelf en weinig controle hebben over hun eigen impulsen. Door dit soort inzichten is radicalisering gewelddadig extremisme en terroristisch gedrag te duiden, voorspellen en daar waar mogelijk te voorkomen of verminderen.

Over de spreker

Professor doctor Kees van den Bos is sinds 2001 hoogleraar Sociale Psychologie met Inbegrip van de Sociale Psychologie van de Organisatie en sinds 2013 hoogleraar Empirische Rechtswetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Prijs

Regulier € 8,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

donderdag 12 september 2019 van 20:30 tot 22:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

NED KAHN / NEW ZEBRA Zebrastraat 32 9000, Gent België

Contact

+32 (0)496 29 71 07

Organisatie