Waar was ik toen ik er niet was? Boekpresentatie van Monica Meijsing

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze boekpresentatie bespreken onder meer filosofen Herman Philipse en Monica Meijsing over de filosofie van persoon en identiteit.

Waar ben je als je onder narcose bent? Lig je gewoon op de operatietafel, tijdelijk buiten bewustzijn, of is de ‘echte’ jij daar helemaal niet bij? Om die vraag te beantwoorden, moet je weten wie je uiteindelijk bent: wie of wat is de ‘echte’ jij? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens deze boekbespreking.

Veel mensen vinden psychologische kenmerken belangrijker voor hun identiteit dan lichamelijke eigenschappen – ze zijn eerder hun geest dan hun lichaam. In haar boek Waar was ik toen ik er niet was? laat Monica Meijsing zien waar zulke intuïties vandaan komen, maar ook dat ze niet juist zijn.

Over de sprekers

Monica Meijsing (1954) studeerde psychologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verbonden aan het departement filosofie van de Tilburg School of Humanities, Tilburg University. Haar onderzoek richt zich vooral op (zelf-)bewustzijn, persoonlijke identiteit en waarneming. Bij Uitgeverij Vantilt publiceerde ze Waar was ik toen ik er niet was?

Herman Philipse is filosoof. Hij was van 1986 tot 2003 hoogleraar wijsbegeerte in Leiden en sinds 2003 Universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Philipse studeerde rechten en wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Leiden en filosofie te Oxford, Parijs en Keulen en werkte aan de Universiteit Leuven. Philipse schreef onder andere Atheïstisch manifest ,de kritische Heideggerstudie Heidegger’s Philosophy of Being en God in the Age of Science? A Critique of Religious Reason

Datum

maandag 14 januari 2019 van 17:00 tot 18:30

Prijs

Gratis

Locatie

Spui 25-27 1012 WX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 525 81 42

Organisatie