Vuur en beschaving Mini-symposium - aanmelden via Kennislink met 5 euro korting!

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Een symposium over het veelgeprezen boek _Vuur en beschaving_ (1992) van socioloog Joop Goudsblom waarin hij de omgang van mensen met vuur beschrijft vanaf het ontstaan van de mensheid tot nu.

De beheersing van vuur was de eerste grote ingreep van de mensheid in de natuur en een voorwaarde voor de ontwikkeling van landbouw en industrie: een menselijke samenleving zonder vuur is ondenkbaar en de omgang van mensen met het vuur werkt diepgaand door in alle geopolitieke, economische, ecologische en sociale ontwikkelingen. Omgang met vuur is niet aangeboren, maar wordt aangeleerd in processen van cultuuroverdracht die vele duizenden generaties omspannen. In april van dit jaar heeft Uitgeverij Van Oorschot een nieuwe, herziene en aangevulde editie van Vuur en beschaving uitgebracht. Ter gelegenheid hiervan organiseert Verstegen & Stigter op 15 november een mini-symposium waar gerenommeerde sprekers vanuit hun specifieke vakgebieden hun licht laten schijnen over ‘vuur’.

Op dit symposium zullen onder andere Rob van Hattum, Salomon Kroonenberg, Joop Goudsblom, Louise Vet en Pavol Bauer spreken.

  • Rob van Hattum is inhoudelijk directeur van Science Center NEMO en is programmamaker en eindredacteur wetenschap bij de VPRO.
  • Salomon Kroonenberg is geoloog, en schrijver van onder andere De menselijke maat, Waarom de hel naar zwavel stinkt en De binnenplaats van Babel – het raadsel van de spraakverwarring.
  • Joop Goudsblom is socioloog en verwierf nationaal en internationaal bekendheid met zijn geschriften over langetermijnontwikkelingen. Zijn bekendste boeken zijn Nihilisme en cultuur, Het regime van de tijd en Vuur en beschaving.
  • Louise Vet is biologe/ecologe en strijdt voor een duurzame circulaire economie die gebaseerd is op ecologische principes.
  • Pavol Bauer is hoofd van de DC Power & Storage sectie aan de TU Delft en houdt zich bezig met de toekomst van duurzame energie.

Prijs

Regulier € 17,50
Vrienden van Verstegen & Stigter culturele projecten € 12,50
Studenten en scholieren € 10,-

Kortingsactie Speciaal voor lezers van Kennislink biedt Verstegen & Stigter €5,- korting. Bel met +31 (0)344 – 76 91 39 en bezoek dit mini-symposium voor €12,50 i.p.v. €17,50!

Tickets

Kaarten voor dit mini-symposium zijn te koop via de website.

Datum

zondag 15 november 2015 van 10:45 tot 13:45

Organisatie