Vossenstreken App voor gezinnen met kinderen van 5 t/m 12 jaar

Voor families
Wandelen saai? Met de nieuwe app Vossenstreken wordt een familiewandeling door het Kempens Landschap (B) of het Brabants Landschap (NL) plots een echt avontuur!

Het Kempens Landschap ontwikkelde samen met Nederlandse partners Brabants Landschap en Natuurmuseum Brabant een app voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders: Vossenstreken. Met deze app kun je maar liefst zeventien routes volgen door de mooiste gebieden van de Belgische Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant. Je kunt de eerste routes nu downloaden in de App Store of de Google Play Store

Buitenbaas Robin

In de app maak je kennis met buitenbaas Robin, een natuurbeheerder die jouw hulp nodig heeft. Help Robin door samen leuke opdrachten uit te voeren. Tijdens de wandeling vertelt Robin welke planten en dieren je kunt vinden. Kom ook meer te weten over de geschiedenis van het gebied waardoor je wandelt.

Buitenbaas Robin neemt je mee naar alle mooie plekjes in de Kempen en Noord-Brabant. Schud je billen als een das, leer fluiten op een eikeldopje, speel tikkertje tussen de bomen of herken de geluiden van de gaai. Als je de opdrachten goed uitvoert, krijg je een badge als beloning. Deze badges kun je later inwisselen tegen leuke prijzen. Beleef de natuur met Vossenstreken!

Maria van der Heyden voor Provincie Antwerpen

Samenwerking

De organisaties Brabants Landschap, Kempens Landschap en Natuurmuseum Brabant willen natuur en landschap dichter bij de mens brengen. Met de app Vossenstreken komen gezinnen op een leuke, spannende en leerzame wijze in contact met natuur. Vossenstreken verdiept de natuurbeleving tijdens een ‘gewone’ wandeling.

In 2016 en 2017 worden er telkens nieuwe routes aan de app toegevoegd. De routes worden blijvend onderhouden, zodat ze na een aantal jaar nog steeds leuk zijn om te ontdekken.

Doelgroep

Deze app is geschikt voor gezinnen met kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Praktisch

Voorkennis is niet nodig en elk gezinslid komt aan bod: voor de oudste, snelste, slimste, kleinste of meest ondernemende in het gezelschap is er een opdracht. De routes zijn met hun lengte van 3,5 tot 5 kilometer prima te doen voor kinderen en er is altijd horeca in de buurt voor de nodige ontspanning.

Datum

vanaf woensdag 20 juli 2016

Prijs

Gratis

Locatie

Deze activiteit is online

Contact