Voorwaarts mars! Kindercolleges voorjaar 2019

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in het Nationaal Militair Museum krijg je een minicursus over militaire muziek en ga je zelf aan de slag

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou.

Colleges

Wat hebben mariniers te maken met een trommel en een fluit?
10 maart 2019
Militaire muziek was lange tijd een communicatiemiddel op de kazerne en het slagveld. Marsmuziek hielp militairen vooruit tijdens lange marsen naar het slagveld. Adjudant Ed Oosterom, tamboer-maître van de Marinierskapel, vertelt over de bijzondere rol van de tamboers (trommelaars) en de pijpers (fluitspelers) bij de Mariniers in het heden en verleden.

Hoe trommel en marcheer je als een marinier?
19 mei 2019
Nu je meer weet over militaire muziek wordt het tijd om zelf eens wat uit te proberen! Leer tijdens deze workshop ritmisch trommelen en marcheren als volwaardig marinier! De workshop is in de kundige handen van Adjudant Ed Oosterom, tamboer-maitre van de Marinierskapel. Na afloop volgt een opvoering voor de ouders en natuurlijk de uitreiking van de diploma’s.

Waarom horen we militaire muziek bij nationale feesten en herdenkingen?
14 april 2019
Militaire muziek heeft tegenwoordig vooral een ceremoniële functie. Conservator Dirk Staat zal je versteld doen staan over hoe vaak je (bewust en onbewust) naar militaire muziek luistert. Denk aan bevrijdingsfestivals, Prinsjesdag, dodenherdenking en medaille uitreikingen. Ook zal Dirk ingaan op de invloed van militaire muziek op de popmuziek.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 19 mei 2019 van 13:30 tot 14:30
zondag 14 april 2019 van 13:30 tot 14:30
zondag 10 maart 2019 van 13:30 tot 14:30
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Verlengde Paltzerweg 1 3768 MX, Soest Nederland

Contact

+31 (0)85 003 60 00