Vogeltrek en vogelonderzoek Lezing door Bas Hissel

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing vertelt vogelaar Bas Hissel over de vogeltrek. Hij neemt je mee in het onderzoek naar vogels en beantwoordt vragen over grote de grote migratie in de lucht.

Jaarlijks voltrekt zich boven in de lucht één van ’s werelds grootste en meest fascinerende natuurfenomenen: de vogeltrek. Miljarden vogels verlaten in het najaar de broedgebieden om hun heil te zoeken in warmere oorden. Ook in Nederland zien we in de nazomer tientallen soorten vertrekken terwijl we niet veel later duizenden ganzen, eenden en andere wintergasten warm verwelkomen. De reis die afgelegd moet worden kan enkele duizenden kilometers lang zijn en is naast vermoeiend ook niet zonder gevaren.

via Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man

Maar waarom doen die vogels dat dan? Hoe bereiden ze zich voor op de trektocht? Hoe weten ze wanneer ze moeten vertrekken en welke richting ze uit moeten vliegen? En wat zorgt ervoor dat ze in het voorjaar weer terugkomen? Jarenlang waren de antwoorden op deze vragen een groot raadsel. Verschillende soorten vogelonderzoek en het gebruik van moderne technieken zorgen ervoor dat we langzaamaan inzicht beginnen te krijgen in het mysterie van de vogeltrek.

Datum

dinsdag 14 januari 2020 van 19:30 tot 20:30

Prijs

Gratis

Locatie

Geurtsvenweg 4 6006 SN, Weert Nederland

Contact

+31 (0)495 52 48 93