Voelend brein Lezing door Marie-Anne Vanderhasselt

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Prof. Marie-Anne Vanderhasselt bespreekt in deze lezing hoe mensen hun hersenen kunnen gebruiken om hun emoties te controleren én te beïnvloeden.

Emoties kunnen overweldigend zijn. Droefheid, blijdschap, angst, verwondering overvallen een mens en kunnen diepe indrukken nalaten. Emoties kunnen ook bepalen wat mensen waarnemen, waar ze aandacht aan schenken of wat ze onthouden. Gelukkig zijn mensen in staat om controle uit te oefenen over hun emoties. Het brein speelt hierbij een cruciale rol. Maar kunnen mensen hun hersenen ook gebruiken om hun emoties te beïnvloeden?

Ja, dat kan. De voorste hersenen kunnen worden gestimuleerd door enerzijds hersenstimulatie aan de hand van elektrische stroompjes, anderzijds kunnen mensen mentale fitness uitvoeren om bepaalde hersenprocessen te stimuleren.

Recente ontwikkelingen binnen de affectieve neurowetenschappen helpen om een antwoord te geven op deze vragen, en vormen een inspiratie om technieken te ontwikkelen die mensen helpen om meer controle uit te oefenen over hun emoties. Tijdens deze lezing vertelt prof. Marie-Anne Vanderhasselt, verbonden aan de vakgroep psychiatrie en medische psychologie aan de Universiteit Gent, alles over deze technieken en het onderzoek naar de invloed van het brein op emoties.

Prijs

Regulier € 8,-
Studenten
Voor voltijdse studenten t/m 26 jaar
Op vertoon van een geldige studentenkaart
€ 5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Datum

maandag 11 december 2017 van 20:30 tot 22:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

NEW ZEBRA, zaal NED KAHN Zebrastraat 32 9000, Gent België

Contact

+32 (0)496 29 71 07

Organisatie