Vissen en het heelal Kindercolleges voorjaar 2018

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in het Natura Docet Wonderryck Twente, Oyfo Techniekmuseum en Cosmos Sterrenwacht leer je over alles over vissen, opwarming van de aarde en zwarte gaten.

Drie musea in Twente organiseren samen een collegereeks. Tijdens ieder college ontdek je een ander museum en een ander onderwerp. Dit voorjaar weet je de antwoorden op de volgende vragen: Waren kiezen ooit schubben? Waarom warmt de aarde op? En zijn zwarte gaten en wormgaten tijdmachines?

Colleges

Waren kiezen ooit schubben?
11 maart 2018 – Natura Docet Wonderryck Twente
Je zou het zo niet zeggen, maar in ieder van ons schuilt een vis. Wist je, dat ons schouderblad ooit onderdeel was van een vissenkop en dat onze tanden eigenlijk schubben zijn? Hoe zijn de gewervelde dieren ooit uit vissen voortgekomen? Met het opensnijden van een vis en een verhaal van conservator Eric Mulder, bioloog en doctor in de natuurwetenschappen, duik je in de spannende wereld van de evolutietheorie.

Waarom warmt de aarde op?
18 maart 2018 – Oyfo Techniekmuseum
De grote kachel voor de aarde, de zon, zorgt er voor dat er leven op deze planeet mogelijk is. Maar te veel zonnestraling is ook niet goed. Ir. Hans Mulder, hoofddocent van Saxion Hogeschool Enschede van de afdeling Technische Natuurkunde, vertelt meer over de zon. Wil jij ook weten hoe je het beste met de opwarming van de aarde kunnen omgaan?

Zijn zwarte gaten en wormgaten tijdmachines?
25 maart 2018 – Cosmos Sterrenwacht
Einstein had misschien niet helemaal gelijk, want steeds meer dingen lijken niet te kloppen met wat hij je heeft geleerd. Geheimzinnige zwarte gaten en wormgaten: waar zit al die raadselachtige donkere materie en energie in het heelal? Je ziet het niet, maar het is er wel. En waarom is zwaartekracht zo heel anders dan andere krachten? Dr. Reinoud Jan Slagter is natuurkundige en oprichter van Asfyon. Hij neemt je mee langs al deze fascinerende dingen en vertelt ook dat informatie soms misschien wel sneller gaat dan het licht.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 25 maart 2018 vanaf 11:00
zondag 18 maart 2018 vanaf 11:00
zondag 11 maart 2018 vanaf 11:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Natura Docet Wonderryck Twente Oldenzaalsestraat 39 7591 GL, Denekamp Nederland

Contact

+31 (0)54 135 13 25