Vinyl! Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Vinyl is helemaal terug van weggeweest. Aan de hand van hoezen, foto’s van artiesten en enkele unieke voorwerpen toont deze tijdelijke tentoonstelling een beeld van de hoogtijdagen van Philips’ muziekindustrie.

Op de expositie staan de meest in het oog springende uitingen in het middelpunt: de vormgeving van platenhoezen. Deze waren vaak van een artistiek hoog niveau met vormgevers/kunstenaars als Cornelius van Velzen, Dick Elffers en Marte Röling. Fotograaf Paul Huf wist het genre zelfs tot kunst te verheffen met zijn hoezenserie uit 1956 voor klassieke muziek.

via Philips Museum

Met de aankoop van een kleine platenmaatschappij in 1942 door Frits Philips startte een ondernemend avontuur dat uitgegroeide tot Polygram, een van de grootste muziekindustrieën ter wereld. Door overnames en fusies breidde het aantal labels en artiesten in de jaren ’70 en ’80 flink uit.James Brown, Jimi Hendrix, Donna Summer, The Bee Gees, Elton John, Dire Straits en vele anderen brachten platen uit onder een van de labels van Philips/Polygram. Ook in klassiek, cabaret, chansons en het Nederlandse lied had Philips een grote naam.

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Philips Museum.

Regulier € 9,-
Kinderen van 6 t/m 18 jaar € 5,-
Kinderen t/m 5 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
Philips medewerkers Gratis

Datum

vrijdag 15 februari 2019 t/m maandag 15 juli 2019 van 9:00 tot 15:00

Prijs

€ 9,00

Locatie

Emmasingel 31 5611 AZ, Eindhoven Nederland

Contact

Organisatie