Vieze beestjes en zandkastelen Kindercolleges voorjaar 2019

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In vier lezingen in Science Centre Delft leer je alles over regen- en kraanwater, vieze beestjes en het bouwen van zandkastelen

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Ben jij een echte onderzoeker in de dop, dan mag je deze reeks zeker niet missen.

Colleges

Een frisse duik in je eigen troep?
10 maart 2019
Waarom kun je ziek worden van slootwater? Wat zitten daar voor vieze stofjes in, en hoe zijn die daar eigenlijk gekomen? Na het college van Professor Gertjan Medema snap je waarom we nog zuiniger moeten omgaan met het milieu!

Kan je warmte van de zomer bewaren voor de winter?
28 april 2019
In de zomer is het lekker warm. Kunnen we deze warmte niet opslaan om te gebruiken in de winter? Dat zou een hoop energie besparen. Maar waar bewaar je ‘warmte’? In dit college van ingenieur Martin Bloemendal leer je over hoe we grondwater gebruiken voor het duurzaam koelen en verwarmen van gebouwen.

Waar kun je het beste je zandkasteel bouwen?
12 mei 2019
Nederland heeft een kust die bestaat uit zandstranden. Deze zandstranden zijn fijn om op te spelen, maar zijn vooral belangrijk om de Noordzee tegen te houden. Om het strand niet te laten verdwijnen wordt het zand ieder jaar weer aangevuld. Voor de kust van Den Haag wordt hier een super-experiment mee gedaan. Onderzoeker Sierd de Vries gaat in zijn college vertellen over de zandmotor en waarom deze zo belangrijk is voor Nederland.

Kun je de WC doorspoelen met een regenbui?
16 juni 2019
Is het niet raar dat we de WC doorspoelen met kraanwater? Is het niet veel handiger om met regenwater door te spoelen? Maar waarom gebeurt dit eigenlijk nog bijna niet? Professor Doris gaat in haar college vertellen over de zin en onzin van duurzaamheid en kraanwater.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 16 juni 2019 van 12:00 tot 13:00
zondag 12 mei 2019 van 12:00 tot 13:00
zondag 28 april 2019 van 12:00 tot 13:00
zondag 10 maart 2019 van 12:00 tot 13:00
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Mijnbouwstraat 120 2628 RX, Delft Nederland

Contact

+31 (0)15 278 52 00