Verhaal op zaal: verlospop geheimen Lezing door Mieneke te Hennepe

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Conservator Mieneke te Hennepe vertelt tijdens deze lezing over haar favoriete object uit de museumcollectie. Ze vertelt over een oefenpop vol geheimen.

Artsen-in-opleiding oefenen niet alleen op patiënten, maar ook op poppen. Ook in de achttiende eeuw was dat zo. Rijksmuseum Boerhaave heeft in de collectie een bijzondere verlospop, waar artsen vroeger bevallingen mee konden oefenen. Maar de pop bevat een paar verrassende geheimen… Conservator Mieneke te Hennepe onthult op zaal de diepste geheimen uit het binnenste van de pop, en toont ook andere oude papieren oefenmodellen voor bevallingen.

Rijksmuseum Boerhaave

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor hun ouders/begeleiders.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 13:00 tot 13:45
zondag 6 oktober 2019 van 14:00 tot 14:45
zondag 6 oktober 2019 van 15:00 tot 15:45
Toon alle data

Prijs

€ 13,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Lange St. Agnietenstraat 10 2312 WC, Leiden Nederland

Contact