Verhaal op zaal: Albert Einstein Lezing door Ad Maas

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Conservator Ad Maas vertelt tijdens deze lezing over zijn favoriete object uit de museumcollectie. Leer meer over Albert Einstein tijdens zijn verhaal op zaal.

Albert Einstein is vooral beroemd om zijn theorieën. Maar ooit deed hij één belangrijk wetenschappelijk experiment. Het restant van de opstelling die hij hiervoor gebruikte, is in het bezit van Rijksmuseum Boerhaave, maar normaal niet opgesteld voor het publiek. Voor deze bijzondere gelegenheid is Einsteins proef wel in het museum te zien. Conservator Ad Maas legt uit wat Einstein ermee ontdekte. En waarom ligt dit object van de beroemdste natuurkundige aller tijden normaal gesproken eigenlijk in het museumdepot?

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor hun ouders/begeleiders.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 14:00 tot 14:45
zaterdag 5 oktober 2019 van 15:00 tot 15:45
zaterdag 5 oktober 2019 van 16:00 tot 16:45
Toon alle data

Prijs

€ 13,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Lange St. Agnietenstraat 10 2312 WC, Leiden Nederland