Verboden Toegang? Niet voor jou! Educatief programma voor voortgezet onderwijs.

Educatief programma waarin middelbare scholieren een kijkje in de keuken van het museum nemen. Hoe worden dieren opgezet en wordt alles bewaard?

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

foto NMR | Kees Moeliker

De penis van een potvis, een tweekoppig kalf en Boris de tijger uit Diergaarde Blijdorp zijn misschien leuk om naar te kijken in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, maar er is meer. De deuren van het kelderdepot gaan voor de leerlingen open. Een plek waar bezoekers normaal gesproken niet mogen komen, omdat daar de conservator en zijn preparateur aan de wetenschappelijke collectie werken.

Onder begeleiding van een educatief medewerker nemen de leerlingen een kijkje achter de schermen en ontdekken ze hoe een museum aan zijn dieren komt, hoe ze worden bewaard, geconserveerd en geordend. Zo wordt duidelijk dat olifant Ramon niet zomaar door de deur past en dat het prepareren van een vlinder net iets anders gaat dan het prepareren van een pinguïn.

Leerdoelen

Deze les sluit aan bij kerndoelen 4, 29 en 30 behorend bij het Besluit kerndoelen onderbouw VO, beroepsoriëntatie en kennis over verzamelen en bewaren van materialen.

Prijs

Per leerling €4,-
Begeleiders Gratis

Inschrijven

Deze rondleiding is geschikt voor maximaal 15 leerlingen uit alle leerjaren en niveaus van het voortgezet onderwijs. De rondleiding wordt aangepast op het niveau van de groep. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

vanaf donderdag 1 januari 2015 van 11:00 tot 17:00