Van zooikoorts naar zin Lezing door dr. Hein Zegers

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De term ‘existentieel welzijn’ verwijst naar de integratie van existentiële filosofie, positieve psychologie en wetenschappelijk onderzoek. In deze lezing is er aandacht voor fysieke, sociale, psychische en spirituele aspecten die welzijn beïnvloeden

Druk druk druk: overvolle agenda’s. Meer en meer rommel: overvolle kasten. Zooikoorts dus: altijd meer en meer. Maar meer en meer betekent niet altijd meer en meer geluk. Waar worden we dan wél gelukkig van?

Welzijnsonderzoek geeft jong en oud fascinerende en bruikbare tips voor een gelukkig en zinvol leven. Soms levert welzijnsonderzoek erg verrassende resultaten op. Vaak vind je er ook oude wijsheden terug die je al lang kent, maar daarom niet altijd toepassen. Samen met dr. Hein Zegers, de eerste positieve psycholoog van Vlaanderen, ontdek je de resultaten van hedendaags welzijnsonderzoek: de geheimen van kiezen voor sober geluk. Van zooikoorts naar zin.

Dr. Hein Zegers is germanist en vooraanstaand onderzoeker op het gebied van positieve psychologie. Hij deed in meer dan 100 landen veldonderzoek naar welzijn en was Teaching Assistant voor de allereerste MOOC ter wereld over The Science of Happiness.

Niccole Kowalski via Studium Generale Maastricht

Datum

donderdag 13 april 2017 vanaf 21:00

Prijs

Gratis

Locatie

Universiteit Maastricht, aula Tongersestraat 53 6211LM, Maastricht Nederland

Contact

+31 (0)43 388 53 07