Van oerknal naar bouwstenen Paradisolezingen 2017

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing neemt prof. dr. Stan Bentvelsen je mee naar het begin van het universum, toen de eerste elementaire deeltjes werden gevormd.

De oerknal wordt gezien als het startpunt van het universum. De precieze natuurwetten die op dat moment golden zijn niet bekend, maar korte tijd na de oerknal was de energie zodanig afgenomen dat elementaire deeltjes konden worden gevormd. Deze deeltjes hebben samen met de wetten van de zwaartekracht en de deeltjesfysica, geleid tot de structuur van het huidige universum.

In zijn lezing gaat prof. dr. Stan Bentvelsen in op de wereld van elementaire deeltjes en krachten bij hoge botsingsenergie. Daarbij zal hij de laatste stand van zaken van de deeltjesversneller bij CERN presenteren wat betreft het Higgs-deeltje en de speurtocht naar donkere materie. Ook vertelt hij over de recente ontdekking van zwaartekrachtgolven.

Paradisolezingen

Dit is de eerste Paradisolezing in de serie ‘leven in het heelal’. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Science Museum, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Voor deze lezing zijn tickets te koop via de website

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 5 februari 2017 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie