Van neanderthaler tot stedeling Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
De vaste tentoonstelling 'Van neanderthaler tot stedeling' geeft een uniek overzicht van de Limburgse bodemschatten.

De archeologische vondsten uit de hele provincie zijn het bewijs van de aanwezigheid van de mens vanaf de vroege prehistorie, Romeinse tijd tot in de middeleeuwen. Voorwerpen van onder meer steen, aardewerk, metaal, glas en bot vertellen over het dagelijks leven en belangrijke gebeurtenissen.

De bijna 100 meter lange landschapswand laat zien hoe Limburg door de eeuwen heen verandert onder invloed van het klimaat en de aanwezigheid van de mens. Vier maquettes geven elk een beeld van een kantelpunt in de geschiedenis van Limburg; de eerste mens, de eerste boeren, de komst van de Romeinen en de eerste monniken. Gluur naar de Neanderthalers in hun jachtkamp, kijk naar de boeren van de bandkeramiek, ontdek hoe de Romeinen een brug bouwden en zoek de monniken op de schaats. Kijk en hoor ook vooral het verschil tussen dag en nacht

Professor B.C. Oud Professor B.C. Oud gaat terug in de tijd en reist door de vier maquettes. Hij laat zien hoe het er vroeger aan toe ging en waarom. Hoe bereidde men in de prehistorie het eten, hoe sliepen Romeinen en nog veel meer. Ontdek het zelf samen met B.C. Oud.

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Limburgs Museum.

Regulier € 11,50
Kinderen van 4 t/m 17 jaar € 7,25
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Gezinskaart
max. 2 volwassenen, 3 kinderen
€ 34,50
CJP € 4,-

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Datum

vanaf woensdag 1 juli 2015 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 11,00

Locatie

Keulsepoort 5 5911 BX, Venlo Nederland

Contact

+31 (0)77 352 21 12

Organisatie