Van mond tot kont Zpannend Zernike

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In het universiteitsmuseum is heel veel te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Van Mond tot Kont? Kom er door proefjes te doen zelf achter wat er eigenlijk in je lichaam gebeurt als je iets eet of drinkt. Of kom een Zpannende Zpeurtocht doen!

Let op! Deze activiteit vindt plaats op een afwijkende datum. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober.


In het Universiteitsmuseum is van alles te beleven. Het vormt één grote ontdekkingstocht. Ga op ontdekkingsreis door je lichaam bij Van Mond tot Kont, door het museum zelf en ga mee met de Zpannende Zpeurtocht. De tentoonstelling Gelukkig Gezond! gaat over gezond ouder worden door de eeuwen heen. Naast de tentoonstellingen zijn er ook veel doe-activiteiten ook voor jonge kinderen.

Doelgroep

Alle activiteiten zijn leuk voor kinderen van ca. 6 tot 12 jaar. Natuurlijk is het ook interessant voor sw ouders/verzorgers, opa’s en oma’s.

Photo detail
Universiteitsmuseum Groningen, Cato van der Vlugt

Zpannend Zernike
Deze activiteit is onderdeel van Zpannnend Zernike. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober. Tijdens Zpannnend Zernike kun je op allerlei plekken in Groningen backstage in de wereld van wetenschap en technologie.

Op zaterdag kan dat in het Academiegebouw (van Memory tot Zernike), bij ERIBA/UMCG, bij de Jonge Onderzoekers (Kijk! Doe! Ontdek!), het Universiteitsmuseum (van Proeflab tot Zeer Zpannende Zpeurtocht) en De Truck. Op zondag kan dat bij KVI-Cart, Hanzehogeschool, het Kapteyn Instituut, SRON, EnTranCe, de EnergyBarn, Bernoulliborg (Science LinX) en De Truck.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zaterdag 14 oktober 2017 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Oude Kijk in 't Jatstraat 7a 9712 EA, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 50 83