Van Manga tot samoerai Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in het Japanmuseum Sieboldhuis leer je alles over Japan, Japans eten, anime, Manga en de oude samoerai.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Hoe overleef ik Japan?
Zondag 10 september
Heb je weleens foto’s van Japan gezien? Het is een heel ander land dan Nederland met een andere taal, ander eten en andere gebruiken. Leven in Japan als Nederlander is daarom wel even wennen! Japanoloog en directeur van Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier weet alles over Japan. Tijdens dit college geeft zij tips over het leven als buitenlander in Japan.

Wat vertellen landkaarten uit Japan?
Zondag 08 oktober
Met je TomTom vind je overal de weg. Maar hoe ging dat vroeger? Hoe vond je de weg in het oude Japan? Wat is het verschil tussen Nederlandse en Japanse landkaarten en hoe werden de eerste landkaarten gemaakt? Je ontdekt het in dit college van drs. Martijn Storms.

Hoe maak je een Manga?
Zondag 12 november
Wat is Manga eigenlijk, hoe is het ontstaan en nog het meest belangrijk: hoe teken je een Mangafiguur? Peter van der Toorn leert je alles over manga. Hij won in 2014 de Dutch Manga Awards met een korte mangstrip. In dit college ga je onder zijn leiding zelf aan de slag en leer je stap voor stap hoe je een mangafiguur moet tekenen.

Welke samoerai schuit er achter het masker?
Zondag 10 december
Wil je meer weten over de stoere krijgers in Japan? Waarom waren zij de enige die zwaarden mochten dragen? De samoerai hebben indrukwekkende harnassen, helmen en maskers, maar die hebben ze niet alléén voor bescherming. De maskers hebben nog een functie. Dr. Bas Verberk vertelt je in dit college alles over de machtige krijgers.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 10 december 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 12 november 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 8 oktober 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 10 september 2017 van 11:00 tot 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Rapenburg 19 2311 GE, Leiden Nederland

Contact

+31(0)71 5125539