Van kleinste deeltje tot drol Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in het Science Centre Delft leer je alles over quantumdeeltjes, de nieuwste operatietechnieken, waterzuivering en bijzondere fossielen.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Kan het niet of ‘quantum’ wel?
Zondag 03 september
Stel je eens voor dat je op twee plekken tegelijk kunt zijn, of zomaar uit de klas verdwijnt, en in het zwembad weer tevoorschijn komt. Dat kan natuurlijk helemaal niet! Maar hele kleine deeltjes, we noemen ze quantumdeeltjes, kunnen dat wel. Hoe ze dat doen? Ga mee met Julia Cramer op reis naar de allerkleinste deeltjes.

Kun je met een octopus opereren?
Zondag 01 oktober
Wat kan de medische wereld van dieren leren? Professor Paul Breedveld van de TU Delft laat zich inspireren door inktvistentakels, slangen en sluipwespen. Hij gebruikt slimme oplossingen uit de natuur voor nog slimmere technische uitvindingen. Verschillende van deze instrumentjes zijn de dunste ter wereld of de allereerste die zulke ingewikkelde bewegingen kunnen maken. Lijken deze nu nog op een tentakel?

Waar blijft mijn drol?
Zondag 05 november
Denk je er weleens over na wat er gebeurt als je de wc doortrekt? Onderzoeker Merle de Kreuk neemt je mee naar een wereld vol bacteriën waar al het afvalwater gezuiverd wordt. Zo kun jij in de sloot springen zonder meteen ziek te worden.

Rara wat ben ik?
Zondag 10 december
Samen met ‘stenenman’ Kees de Jong ga je als ware detective op speurtocht door het stenenrijk en wereld van de fossielen. Vind jij het echte goud?

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 19 november 2017 van 12:30 tot 13:30
zondag 5 november 2017 van 12:30 tot 13:30
zondag 1 oktober 2017 van 12:30 tot 13:30
zondag 3 september 2017 van 12:30 tot 13:30
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Mijnbouwstraat 120 2628 RX, Delft Nederland

Contact

+31 (0)15 278 52 00