Uw publiek is mijn publiek Paradisodebat 2015

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Met het jaarlijkse Paradisodebat, ter afsluiting van de Uitmarkt in Amsterdam, wordt traditiegetrouw het cultuurpolitieke seizoen geopend. Dit jaar staat deze vraag centraal: wat beweegt zowel de kunstenaars als de politiek?
Christoph Schlingensief

De kunstenaar en de politicus onder vier ogen Waar normaal gesproken het debat in Paradiso plaatsvindt met 500 deelnemers, wordt er dit jaar voor een andere aanpak gekozen. De woordvoerders uit de Tweede Kamer gaan voorafgaand aan het debat uit eten met een kunstenaar om een diepgaander gesprek te hebben over de relatie tussen kunst en politiek.

Tijdens het Paradisodebat zullen deze duo’s het verloop en de uitkomst van het gesprek delen. Hierover gaan we vervolgens in gesprek met de andere aanwezigen. Waar gaan Marjolijn van Heemstra en Mona Keijzer het over hebben? En hoe vergaat het Guy Weizman en Vera Bergkamp of Jan Willem van Ewijk met Jacques Monasch?

Op basis van deze bijdragen reflecteren zaal, sprekers, G9-cultuurwethouders en cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer o.l.v. Ruben Maes op de relatie tussen cultuur, samenleving en politiek. Het actuele debat zal gaan over het cultuurbeleid. De avond wordt geopend door prof. Robbert Dijkgraaf.

Reserveren

Voor dit debat is reserveren verplicht via de website.

Datum

zondag 30 augustus 2015 van 16:00 tot 18:00

Organisatie