Uniek bezoek aan een windmolen Kom kijken in een windmolen en leer hoe het werkt!

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap opent Greenchoice de deuren van één van de windmolens in Hellegatsplein voor een unieke rondleiding. De molenaar legt je uit hoe het opwekken van windstroom werkt én je neemt een kijkje de windmolen zelf.

Hoe kan het dat een windmolen ervoor zorgt dat jouw mobieltje wordt opgeladen thuis? En hoe kan het dat je toch stroom krijgt terwijl het niet waait? Kom het te weten tijdens deze open dag.

Bij Beachclub De Banaan neemt de molenaar je mee in een in de wondere wereld van Nederlandse windmolens. Test jouw kennis met een quiz en wie weet ben jij wel de winnaar van een toffe prijs. Na een korte presentatie, leuk voor jong en oud, trekt iedereen zijn jas aan en ga je naar buiten om een kijkje te nemen in de windmolen zelf.

Redactie Qurrent via Greenchoice

Tijdens dit bezoek kun je ook je eigen windmolen knutselen en je lekker uitleven op een springkussen. Iedereen gaat naar huis met een echte Greenchoice goodiebag. Wil je nog langer blijven? Ga dan lekker uitwaaien op het mooie strandje naast de windmolen.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden tot 01 oktober mogelijk via de website.
Indien je toch niet kunt, is afmelden verplicht via e-mail.

Kinderen t/m 12 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 11:15
zaterdag 5 oktober 2019 van 11:30 tot 12:45
zaterdag 5 oktober 2019 van 13:00 tot 14:15
Toon alle data

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Hellegatsplein, Beachclub De Banaan Sluispad 1 3257MB, Ooltgensplaat Nederland

Organisatie