UMCG-ERIBA: Zpannend Zernike Familieprogramma

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Trek de labjas maar aan, want de onderzoekers van ERIBA en het UMCG staan klaar om proefjes met je te doen.

Tijdens deze middag staat alles in het teken van proefjes. Leer meer over het DNA van een banaan, ontsnap uit een escaperoom, test je kennis over gezondheid en duik in een databank.

Reyer Boxem via UMCG

Programma

Banaan-DNA
Haal DNA uit een banaan, leer pipetteren en ontdek de leukste proefjes die je ook heel goed thuis kunt doen, bijvoorbeeld hoe je met een rode kool kunt meten hoe zuur iets is.

Test je kennis
Lekker buiten spelen is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond. Wat weet jij allemaal over gezondheid? Test je kennis in de Healthy Ageing Quiz.

Twee leugens en een waarheid
We geven je drie stellingen: een is waar, de andere twee zijn niet waar. Kies jij het juiste antwoord? Tijdens deze quiz laten we je flink bewegen!

Durf jij het aan?
En misschien wil je het allemaal wel wat spannender. Laat je dan opsluiten in de Escape Room. Denk als een wetenschapper om de raadsels op te lossen en het proefje te doen. Wees nieuwsgierig, laat je niet afleiden en bedenk: de oplossing is vaak dichterbij dan je denkt, je moet ‘m alleen wel zien. De deur gaat weer open als je de wetenschapsraadsels hebt opgelost.

Duiken in data
Neem een duik in de data van Lifelines, de data- en biobank waaraan 167.000 Noorderlingen deelnemen. Met hun gegevens kunnen wetenschappers onderzoek doen, bijvoorbeeld naar de vraag waarom de ene persoon gezonder oud wordt en de andere persoon te maken krijgt met (chronische) ziektes.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

UMCG-ERIBA Antonius Deusinglaan 1 9713 AV, Groningen Nederland

Contact

Organisatie