U Night Kennisfestival

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wie jarig is, geeft een feest! De UvA bestaat 385 jaar en dat vieren zij. Op zaterdag 18 november is het Binnengasthuisterrein daarom het decor van de U Night: een gratis kennisfestival.

Doe nieuwe kennis op tijdens minicolleges, stort je in de zwarte markt waar experts verboden en vergeten kennis verhandelen of laat je dansgedrag analyseren tijdens de silent disco. De avond sluit af met een (niet silent) dansfeest in het Atrium.

Programma

Minicolleges
20:00 – 23:00 uur
Er zijn drie rondes met ieder zes minicolleges. Per ronde kun je je voor één onderdeel aanmelden. Over vrije wil, vooroordelen en voortplanting. Privacy, porno en populisme. Kaballah, katten en kwantumcomputers. Gekte in de stad, de geschiedenis in het groot en de grens tussen mens en computer. Over wicked problems, radicalisering en leven op Mars. En meer, veel meer!

Lagerhuisdebatten
21:00 – 21:30 uur Amsterdam in 2025, betuttelend oord of vrijplaats?
22:00 – 22:30 uur LGBTQIAP: is de grens van onze tolerantie bereikt?

Zwarte markt: Speeddaten met experts
20:00 – 23:00 uur
In de donkere hoeken van de Oudemanhuispoort tref je een bont gezelschap van kennisexperts en straatdealers die ware, dubieuze, verloren en verboden kennis aan je willen slijten. Een wederdienst vragen gebeurt ook. Een Zwarte Markt is immers een wat schimmig spel van vraag en aanbod.

Silent Disco & Pubquiz
20:00 – 23:00 uur
Plezier maken én bijdragen aan de wetenschap? Dat klinkt je vast als muziek in de oren. Terwijl jij je in het zweet danst op de silent disco, analyseren wetenschappers van de Music Cognition Group de dansvloer van bovenaf.

Kunst of kitsch?
20:30 – 22:00 uur
Altijd benieuwd geweest naar het verhaal achter het schilderij boven je schoorsteen, het oude servies van oma of dat gekke asbakje dat je op een rommelmarkt kocht? Tijdens de U Night kun je het eindelijk aan de specialisten vragen: is het kunst of is het kitsch? Wie weet heb je wel een echte verborgen schat in huis…

Historische rondleiding: Tijdreizen door de buurt
20:00 – 23:00 uur
Conservator cartografie Reinder Storm van de Bijzondere Collecties van de UvA vertelt je in 30 minuten (bijna) alles over de historie van het festivalterrein.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden mogelijk via de website.

Datum

zaterdag 18 november 2017 van 20:00 tot 2:00

Prijs

Gratis

Locatie

Universiteit van Amsterdam, Binnengasthuisterrein Oudemanhuispoort 4-6 1012CN, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 525 47 91