Twistgesprek Klimaatverandering Debat tussen Marcel Crok en Bart Strengers

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Klimaatwetenschappers zijn het eens: 97 procent stelt dat de mens verantwoordelijk is voor de klimaatverandering. Toch zijn er nog ook een aantal sceptici. Marcel Crok en Bart Strengers gaan met elkaar in gesprek over klimaatverandering.

Onderzoekers, beleidmakers, politici en milieuactivisten slaan al jaren alarm: het klimaat verandert. Volgens velen hét probleem van de 21ste eeuw. Toch is er een hardnekkige tegenbeweging die grote vraagtekens zet bij dit scenario. Is er echt sprake van extreme klimaatveranderingen wanneer je bijvoorbeeld het perspectief van meerder eeuwen neemt? Is er wel voldoende bewijs voor de invloed van de mens op de opwarming van de aarde? Zijn de klimaatmodellen betrouwbaar genoeg voor rigoureuze en kostbare beleidsveranderingen? Of zaaien klimaatonderzoekers onnodig paniek?

Onder leiding van gespreksleider Menno Gerkema gaan wetenschapsjournalist Marcel Crok en klimaatonderzoeker Bart Strengers aan de hand van vijf stellingen met elkaar in debat.

Studium Generale Groningen

Over de sprekers

Wetenschapsjournalist Marcel Crok studeerde scheikunde en was redacteur bij het technologietijdschrift De Ingenieur en het maandblad Natuurwetenschap & Techniek. In 2011 verscheen zijn boek De staat van het klimaat. Een koele blik op een verhit debat. In 2017 publiceerde hij samen met zes andere journalisten het boek Ecomodernisme, Het nieuwe denken over groen en groei.

Bart Strengers is als onderzoeker Global Change Modelling and Climate Communication betrokken bij het Planbureau voor de Leefomgeving en vraagstukken rond de energietransitie. Hij studeerde informatica en milieukunde en werkte eind jaren negentig aan het wereldmodel TARGETS. Vervolgens werkte hij als onderzoeker op het gebied van landbouw, vegetatie en klimaat aan het nog steeds vooraanstaande wereldmodel IMAGE. Strengers is al zo’n 12 jaar actief betrokken bij het klimaat debat.

Prijs

Regulier € 4,-
Studenten Gratis
SG-kortingspashouders € 2,-

Tickets

Kaarten voor dit debat zijn verkrijgbaar via de website

Datum

maandag 12 maart 2018 van 21:00 tot 22:30

Prijs

€ 4,00

Locatie

Academiegebouw Broerstraat 5 9712CP, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 54 63