Triomf van Apollo 11 Lezing door Piet Smolders en Zeholy Pronk

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing bespreken Piet Smolders en Zeholy Pronk hun beleving van de landing van Apollo 11 op de Maan, deze maand 50 jaar geleden.

Op 20 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette. Een gebeurtenis die het waard is om te gedenken. Toen lukte het Amerika om binnen 10 jaar een mens op de maan te zetten. Op zich een heel bijzondere prestatie en dat zal in Amerika zeker ook als een belangrijke gebeurtenis herdacht worden. Maar ook belangrijk is het om te herdenken hoe die gebeurtenis destijds in Nederland werd beleefd.

Die beleving bestond voornamelijk uit de TV uitzendingen via de toen nog beperkte hoeveelheid zendtijd via één kanaal, en werd dus door iedere TV kijker bekeken. Belangrijk hierbij waren ongetwijfeld de presentator Henk Terlingen, ofwel Apollo Henkie, Chriet Titulaer en ook Piet Smolders. Achter de schermen was er een zeer belangrijke plek voor Rudolf Spoor, de regisseur. Door de beperkte hoeveelheid beeldmateriaal vanuit Amerika, mede door de beperkte communicatieverbindingen, werd het uiterste aan creativiteit van het team gevraagd om de kijkers zo goed mogelijk te informeren over wat er precies gebeurde daar op de maan, in de Apollo capsule maar ook in Houston.

Sprekers

De presentatie is een tweespraak tussen Piet Smolders (ruimtevaart journalist) en Zeholy Pronk (NLR/NRM). Beiden beleefden die maanlanding destijds direct. Zeholy via de televisie, terwijl Piet als persoonlijk betrokkene bij de uitzending het verhaal rechtstreeks uit eigen beleving kan vertellen. In beeld en verhaal wordt deze gebeurtenis opnieuw beleefd.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,50
Vrienden van het NRM € 3,50

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via e-mail.

Datum

zaterdag 6 juli 2019 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland