Trek je labjas aan en experimenteer Zomervakantie 2017

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ben jij dol op experimenteren? Trek een labjas aan en doe allerlei proefjes in het Jeugdlab. Zin om met water en zand aan de slag te gaan, dan is de Experiment Delta vast iets voor jou.

Jeugdlab
Dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur
Ga lekker zitten op de luisterstoel, draai de kranen van de douche open, ruik aan het fruit in de fruitschaal of stop je hand in de snoeppot. In het Jeugdlab doe je experimenten die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Maar let op, je zintuigen kun je hier niet meer vertrouwen. Een Jeugdlaborant helpt je met de proefjes.

Photo detail
Ivar Pel voor Universiteitsmuseum Utrecht

Museumspecial
Elke dag om 14:00 uur
Ga samen met de Jeugdlaborant op onderzoek uit. Hoe lang was de haai? Waar komen de geluiden uit je lijf vandaan? Of doe experimenten met warm en koud.

Experiment Delta
Dagelijks 10:00 tot 17:00 uur
Overal op aarde, en zelfs daarbuiten, hebben water en zand de mooiste patronen gevormd. Aan de Universiteit Utrecht onderzoeken aardwetenschappers hoe deze patronen, zoals delta’s, precies ontstaan.

Nu is het aan jou de beurt om een delta te creëren. Maarten Kleinhans heeft op de Universiteit Utrecht een bak ontworpen waarmee hij rivieren kan nabootsen en heeft een kleine versie in het Universiteitsmuseum geplaatst. Vorm zelf met zand een dijk en zie hoe het water zijn eigen weg vindt.

Prijs

Deze activiteiten zijn gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Universiteitsmuseum Utrecht.

Datum

zaterdag 8 juli 2017 t/m vrijdag 21 juli 2017 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

Lange Nieuwstraat 106 3512 PN, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 253 80 08