Tot de laatste snik vitaal? Debat

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Cees Hertogh, Marli Huijer en Kader Abdolah in gesprek over de spanning tussen het dominante beeld van de hypervitale ouderen versus de acceptatie van menselijke gebreken.

Iedereen wordt steeds ouder. Medische en technologische vooruitgang zorgen ervoor dat mensen nog tot op hoge leeftijd midden in het leven kunnen staan. Met een beetje goede wil leeft iedereen lang en gelukkig met een e-bike en een kunstklep, maar al die nieuwe mogelijkheden brengen ook nieuwe problemen met zich mee.

Photo detail
De Rode Hoed, Amerpodia

Is er nog plaats voor gebrek, verlies en afhankelijkheid in het denken over ouder worden? Of moet iedereen tot de laatste snik vitaal en vrolijk zijn? Tijdens deze avond gaan Marli Huijer, Cees Hertogh en Kader Abdolah in debat over de spanning tussen het dominante beeld van de hypervitale ouderen versus de acceptatie van menselijke gebreken. Filosofieredacteur bij Trouw Peter Henk Steenhuis leidt het gesprek.

Over de sprekers

Specialist ouderengeneeskunde en ethicus Cees Hertogh waarschuwt voor de eenzijdige nadruk op de hoogopgeleide, fitte, energieke ouderen. Dit perspectief domineert zowel de politieke als de wetenschappelijke agenda. Maar tellen mensen die niet aan het ideaalbeeld voldoen nog wel mee?

Bijzonder hoogleraar Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Marli Huijer stelt daartegenover dat een nadruk op kwetsbaarheid niet per se ruimte biedt voor meer nuance.

Schrijver Kader Abdolah van Het Gordijn schrijft over de kwetsbaarheid van de ouderdom en de langzaam vervagende scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie. Zit de beperkte westerse blik, die vooral gericht is op vitaliteit, mensen in de weg in de omgang met ouderen?

Prijs

Regulier € 12,50
CJP en studenten € 10,-
Stadspas € 10,-

Tickets

Voor deze activiteit zijn tickets verkrijgbaar via de website.

Datum

dinsdag 30 januari 2018 van 20:00 tot 22:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Da Costakade 102 1053 WP, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 589 16 80

Organisatie