Top secret: spionage in het leger Colleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in het Nationaal Militair Museum leer je alles over spionnen, spionage en geheime boodschappen.

Sssssst ik kan niet te veel verklappen, maar dat deze reeks over spionage in het leger heel bijzonder wordt staat vast! Verhalen uit de eerste hand, een kijkje in een keuken die normaal nooit opengaat en smeuïge spionnenverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Kortom deze reeks van de MuseumJeugdUniversiteit wil je niet missen! P.S.: verboden voor ouders.

Colleges

Hoe wordt spionage door het leger ingezet?
15 september 2019
Het leger zet spionnen in om informatie te verzamelen over de tegenstander. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Veteraan Wim van Esch weet daar als voormalig gevechtsinlichtingen analist alles van. En jij na zijn lezing ook. Alhoewel….sommige dingen blijven natuurlijk geheim.

Hoe breng je als spion een geheime boodschap over?
06 oktober 2019
Spionnen beschikken vaak over uiterst geheime informatie. Hoe breng je deze informatie over zonder dat je tegenstander snapt waar het over gaat? Oud inlichtingendocent Harke Meek is helemaal thuis in de wereld van geheimtaal en zal een tipje van de sluier oplichten.

Welke invloed had spion King Kong op het verloop van de Tweede Wereldoorlog?
17 november 2019
King Kong is de codenaam voor de Nederlandse dubbelspion Christiaan Lindeman. Nog altijd zijn de mysteries rondom zijn persoon niet helemaal opgehelderd. Conservator Dirk Staat laat je op het puntje van je stoel zitten met zijn verhalen over King Kong en andere spionnen uit de Tweede Wereldoorlog.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit najaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 17 november 2019 van 13:30 tot 14:30
zondag 6 oktober 2019 van 13:30 tot 14:30
zondag 15 september 2019 van 13:30 tot 14:30
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Verlengde Paltzerweg 1 3768 MX, Soest Nederland

Contact

+31 (0)85 003 60 16