The Transylvania Archive Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe verhouden waarheid en mythe zich tot het archief? Het kunstenaarsduo Marta Volkowa en Slava Shevelenko verweven in deze tijdelijke tentoonstelling op ingenieuze wijze thema’s zoals de relatie van kunstenaars tot macht en angst voor de vreemdeling

’Wij komen uit Rusland, een land waar archieven vaak gesloten blijven, met als gevolg dat mensen van alles wijs gemaakt kan worden over de geschiedenis,’ aldus Marta Volkowa en Slava Shevelenko.

In het werk van het kunstenaarsduo Marta Volkowa en Slava Shevelenko staat de ruimte tussen werkelijkheid en collectieve mythologie centraal. Aanleiding voor The Transylvania Archive is een KGB-archief dat een paar jaar geleden opdook in Roemenië en waaruit – volgens Volkowa en Shevelenko – blijkt dat de Russische geheime dienst jarenlang onderzoek deed naar de Yeti (de verschrikkelijke sneeuwman) om deze uiteindelijk uit te roeien.

De installatie The Transylvania Archive bestaat uit videomateriaal, tekeningen, schilderijen en driedimensionale objecten. De vragen die Volkowa en Shevelenko oproepen over het archief als bron voor mythevorming zijn interessant voor Het Nieuwe Instituut, dat het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw beheert.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag en feestdagen 11:00 – 17:00 uur

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor Het Nieuwe Instituut.

Datum

zaterdag 28 januari 2017 t/m zondag 25 juni 2017 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Museumpark 25 3015 CB , Rotterdam Nederland

Contact

+31(0)10 440 12 00